Om den exklusiva dansen bugg

Bugg är en pardans som ofta dansas till ganska snabb musik. Dansen bugg är ganska lik danserna lindy hopp, boggi woggi, rock n roll och dubbelbugg. År 2014 hölls bugg SM i Umeå och vi var där och tittade på ungdom och junior tävlingarna. Där tävlade blandannat syskonen Viktor och Wilma. Dom har också en lilla syster som heter Mimmie. Wilma, Viktor och Mimmie är jättebra på att dansa bugg och går faktiskt här på Sjöfruskolan. Viktor är 14 år, Wilma är 12 år och Mimmie är 11 år.

Ansökan om fler killar
I fortsättnings gruppen på UDI(6-12 år) är det ont om killar.
I fortsättning gruppen finns det bara tre killar medans det finns tjugo tjejer.
Vi vill jätte järna ha fler killar i gruppen.
Vi vill uppmana fler killar att börja dansa bugg.
Så anmäl er på www.umeadansimperium.se/

OBS! Det kanske inte går att anmäla just nu men spara länken så kan ni anmäla senare i augusti.

Varför vi började dansa bugg?
Båda reportrarna Linnea och Saga dansar också bugg. Linnea började dansa bugg en termin före Saga. Linnea började dansa bugg för att Wilma, Viktor och Mimmie hade en uppvisning på skolsjunget. På kvällen så frågade Linnea sin mamma om hon fick börja dansa bugg. Linneas mamma sa ja och anmälde henne till en kurs och sedan har hon fortsatt i bugg. Saga började dansa bugg både för att Linnea dansade bugg men mest för att Wilma , Viktor och Mimmie dansade bugg m.m Saga tyckte att det verkade så coolt att dansa bugg.

Grundsteg och turer
Grundsteget för tjejer är ganska enkelt för att: Man ska bara trampa fram och bak med högra foten och i mellan trampa åt sidan med den vänstra. Efter ett tag lägger man på höfter och armar men det lär man sig inte från början. Killarnas grundsteg är lite enklare för att: Man står bara och gungar med benen.

Exklusiv intervju med tävlingdansare Elin
När började du dansa Bugg?
-När jag var elva år började jag dansa bugg, säger Elin.

Varför började du dansa bugg?
-För att min tre mening Emma dansade bugg och Viktor som vi halv kände dansade bugg.

Resten av intervjun förstördes på grund av bugg i systemet och vi kan inte intervjua henne igen för att många andra vill det.

Så här duktiga kan ni bli om ni börjar dansa bugg.

Artikel av
Linnea
Saga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *